ISO 27001

Medicatieveiligheid in de tandheelkunde

Medicatieveiligheid in de tandheelkunde

Veelgestelde vragen

 • Hoe zit het met de beveiliging van de gegevens?
  De gegevens worden opgeslagen op servers in beveiligde datacentra, het hostingbedrijf is ISO 27001 gecertificeerd. Het bedrijf zorgt ervoor dat de gegevens niet verloren kunnen gaan en tevens uiterst goed beschermd worden tegen derden.
  Sinds 17 februari 2017 zijn wijzelf ook ISO 27001 gecertificeerd. Enkele van de maatregelen die wij genomen hebben: encryptie van de gegevens en autorisatie op basis van toegewezen rechten.
  Het behalen van de ISO-normering is geen verplichting. Juist daarom biedt werken met een bedrijf dat ISO 27001 als standaard heeft in ieder geval de garantie voor een procesmatige aanpak en een waarborg voor de informatieveiligheid.
  Tandartsen en patiënten kunnen dus met een gerust hart van ons programma gebruik maken.

 • Hoe wordt de kwaliteit gewaarborgd?
  Voor de ontwikkeling van meamedica|dental zijn we verschillende samenwerkingen aangegaan. Het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam zorgt voor en controleert de tandheelkundige informatie. Inforay/Pharmaps zorgt voor een kwalitatief hoogwaardige medicatiebewaking. Wij, Insight Pharma Services, zorgen ervoor dat de hele applicatie goed in elkaar steekt en de verschillende onderdelen op tijd geëvalueerd en aangepast worden.
  De beta-versie is uitvoerig getest door geselecteerde tandartsen en door tandartsen binnen ACTA. Daarnaast monitoren en bewaken we voortdurend de software.

 • Waarom zou mijn praktijk meamedica|dental gebruiken?
  Het gebruik van meamedica|dental heeft meerdere voordelen. Uw praktijk wordt automatisch op de hoogte gehouden van de medische geschiedenis en het medicijngebruik van de patiënt, omdat deze het zelf bij kunnen houden. U krijgt meldingen over het effect van de medicijnen en aandoeningen op de mondgezondheid, zodat u weet waar u tijdens een afspraak op kunt letten. En bij het voorschrijven van medicijnen wordt er gecontroleerd op ander medicijngebruik, contra-indicaties en allergieën.

 • Hoever zijn jullie met de integratie in mijn informatiesysteem?
  We zijn druk bezig met het inbouwen in bestaande tandarts informatie systemen.
  Ondertussen is meamedica|dental ingebouwd in:
  Exquise Next Generation (Vertimart)
  Robadent (Robadent)
  TabDents (TabDents)
  meamedica|dental wordt nu ingebouwd in:
  Novadent (Complan)

 • Kunnen de gegevens ook in de wachtkamer ingevuld worden?
  Ja, dit kan. We hebben een app, waarbij de patiënt in de wachtkamer de gegevens nog in kan vullen.
  De app zal een korte en een normale versie hebben. Bij de korte versie bevat het alleen de anamnese, bij de normale versie is het ook mogelijk om het medicijngebruik, de aandoeningen en de allergieën in te vullen of bij te werken. Per patiënt kan er gekozen worden wat de versie wordt. Na het opslaan van de gegevens is dit meteen te zien in de patiëntenkaart.

 • Wat zijn de kosten voor het gebruik van dit programma?
  De eerste 6 maanden is het gebruik van meamedica|dental gratis. Na deze periode kunt u beslissen of u gebruik wilt blijven maken van meamedica|dental of wilt stoppen.
  Mocht u gebruik willen blijven maken dan zijn aan dat gebruik kosten verbonden.
  De kosten worden berekend op basis van uw patiëntenbestand (het aantal actieve patiënten in de laatste 2 jaar). Jaarlijks betaalt u tussen de 0,30-0,40 cent per patiënt, de exacte prijs is afhankelijk van het aantal patiënten in uw praktijk. Neem voor een exacte prijsopgave contact met ons op.

 • Voorschrijven: wat moet ik doen als er een interactie gemeld word?
  Wanneer er bij het voorschrijven van een medicijn een interactie gemeld wordt, dan moet u die zelf beoordelen aan de hand van de verklaren tekst en eventuele naslagwerken. Aan de hand daarvan besluit u zelf hoe verder te gaan. De applicatie dient ter ondersteuning van uw voorschrijfproces en daarom kunt u er tevens voor kiezen een waarschuwing te negeren, maar ook om een ander medicijn voor te schrijven.

 • Voorschrijven: hoe verander ik de naam van de tandarts op het recept?
  Bij het printen van het recept nemen wij de naam van de tandarts over zoals deze in uw eigen tandartsinformatiesysteem staat. Wanneer deze naam niet helemaal correct is, kunt u inloggen op deze website en onder het kopje 'mijn praktijk' de namen van uw medewerkers wijzigen.

 • Voorschrijven: kan ik een recept printen?
  Ja, een recept wordt in pdf formaat op uw scherm getoond, met door u ingestelde logo’s. Dit kunt u uitprinten, ondertekenen en aan de patiënt meegeven.

 • Voorschrijven: kan ik een recept doorsturen naar een apotheek?
  Daar zijn we druk mee bezig, maar dit is nog niet mogelijk op dit moment.

 • Ik zie geen antwoord op mijn vraag. Wat nu?
  Er kan direct contact opgenomen worden met het meamedica|dental team, dit kan via het onderstaande formulier:
Voornaam
Achternaam
Email
Stel u vraag